ZF 24

Şeful ArcelorMittal Galaţi: Piaţa locală de oţel continuă să fie cea mai dificilă din Europa

Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi:

„Anul 2013 a fost unul dificil pentru industria oţelului. Toţi producătorii s-au confruntat cu supra - capacitate iar, la nivel local, piaţa noastră continuă să fie cea mai dificilă din Europa. Dacă situaţia nu se va deteriora mai departe, 2014 va fi un an similar cu 2013, dar sperăm că semestrul al doilea va aduce anumite îmbunătăţiri.“

Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi: „Anul 2013 a fost unul dificil pentru industria oţelului. Toţi producătorii s-au confruntat cu supra - capacitate iar, la nivel local, piaţa noastră continuă să fie cea mai dificilă din Europa. Dacă situaţia nu se va deteriora mai departe, 2014 va fi un an similar cu 2013, dar sperăm că semestrul al doilea va aduce anumite îmbunătăţiri.“

Autor: Adrian Cojocar

25.04.2014, 00:08 567

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din România, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal, şi-a redus la jumătate pierderile anul trecut comparativ cu 2012, când a raportat un minus de 231 mil. lei (53 mil. euro), însă conducerea combinatului nu vede o relansare a cererii, estimând pentru acest an o producţie de 1,7 milioane de tone de oţel, nivel similar cu cel realizat anul trecut.

Conducerea companiei nu a fur­ni­zat informaţii cu privire la nivelul afacerilor pe 2013, însă pe baza datelor privind producţia de oţel realizată, cel mai pro­ba­bil aceasta s-a cifrat la un nivel asemănător cu cel din anul precedent, de 5,4 mld. lei (1,2 mld. euro).

„Anul 2013 a fost unul dificil pentru industria oţelului. Toţi producătorii s-au confruntat cu supracapacitate, iar la nivel local piaţa noastră continuă să fie cea mai dificilă din Europa. Dacă situaţia nu se va deteriora mai departe, 2014 va fi un an similar cu 2013, dar sperăm că semestrul al doilea va aduce anumite îmbunătăţiri. Ţinta noastră este să utilizăm echipamentele la capacitate maximă, în special cele de la fluxul cald (furnalul 5, converti­zoa­rele), pentru a menţine o structură competitivă a costurilor. Doar furnalul 5 poate produce anual două milioane de tone de oţel. Repornirea furnalului 3 nu este o opţiune pe termen scurt pe care să o luăm în considerare, dacă problemele legate de energie nu sunt rezolvate, iar competitivitatea noastră nu este restabilită“, spune Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO