ZF 24

Şeful Asociaţiei Bancherilor: Românii care pot accesa fonduri europene mai mult şi mai bine au un sentiment de blazare

Şeful Asociaţiei Bancherilor: Românii care pot accesa...

Autor: Raluca Ghinea

27.05.2015, 15:14 480

"Românii care ar putea accesa mai bine şi mai mult fonduri europene au şi un sentiment de blazare, că nu are rost ori că este foarte complicat. Ceea ce ni se transmite ca mesaj, formatorii de opinie, că este un proiect cu rată foarte mică de succes, este foarte costisitor, şansa de a reuşi este numai pentru alţii şi, de asemenea, s-ar putea să ai şi alte necazuri", a afirmat Dănescu la o conferinţă pe tema fondurilor europene.

El a arătat că, în plus, băncile care au fost mai active pe cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene au avut o "experienţă nefastă", înregistrând o percepţie negativă a publicului.

"Au fost câteva blocaje în derularea creditelor lipite de fondurile europene şi, de fiecare dată când ceva n-a funcţionat, percepţia publică a fost că băncile nu doresc să sprijine fondurile europene, că au pus piedici şi de aceea trebuie să fim actualmente foarte atenţi la percepţie", mai spune Dănescu.

Executivul asociaţiei bancherilor a precizat că băncile nu doresc să adâncească această percepţie, însă că le este dificil să aleagă între a sprijini "un demers economic pozitiv care creşte economia" şi a se uita la riscul care derivă din sprijinul respectiv, întrucât percepţiile sunt uneori "incorecte".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO