ZF 24

Seful BERD: Optimismul privind depasirea crizei economice in Europa de Est este prematur

12.08.2009, 20:26 20

Criza economica din estul Europei continua sa reprezinte un pericol, iar regiunea nu va reveni in curand la un ritm ridicat de dezvoltare, a declarat presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, informeaza Reuters.

Mirow a declarat miercuri, publicatiei germane Handelsblatt, ca Asia si Statele Unite vor iesi primele din recesiune, dar Europa Centrala si de Est, care a fost afectata de criza creditelor si prabusirea cererii in Occident, isi va reveni mai tarziu.

Analistii sustin ca au aparut semne ca cele mai puternice economii din regiune au depasit cea mai dificila perioada, dar Lituania si Letonia, spre exemplu, vor consemna contractii de pana la 20% in 2009, iar redresarea ar putea dura mai multi ani.

Mirow a avertizat ca este prematur sa afirmi ca regiunea a depasit perioada critica, in special in conditiile in care creditele neperformante vor creste odata cu numarul sporit de falimente ale companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO