ZF 24

Şeful eMag a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Pegas

Autor: Adrian Seceleanu

09.10.2015, 08:30 19629

Compania Network One Distri­bu­tion (NOD), cel mai mare distri­buitor de echipamente IT&C de pe pia­ţa locală, deţinut de antreprenorul Iulian Stanciu, a devenit acţionarul majoritar al producătorului local de biciclete Pegas şi are în plan investiţii care includ şi deschiderea unei fabrici.

„Am preluat un pachet de 51,67% din acţiunile companiei Atelierele Pegas“, a declarat pentru ZF Andrei Militaru, director de dez­vol­tare în cadrul NOD - managerul care con­duce divizia de branduri pro­prii a firmei. Achiziţia este parte a stra­tegiei de expansiune a acestei di­vizii, care include branduri precum Heinner (electrocasnice) sau Serioux (produse IT) şi care va genera venituri de peste 135 mil. lei (30 mil. euro) în 2015 pentru NOD. Anul tre­cut, NOD a avut afaceri de 930 mil. lei.

În prima etapă, NOD va investi 3 mil. euro pentru dezvoltarea şi extin­derea gamei de produse a Pegas, cu obiectivul ca peste trei ani vânzările să fie de 25.000 de unităţi pe an, de zece ori mai mari decât cele din 2015. După 2018, Pegas are în plan con­strucţia unei fabrici în România, bugetul estimat fiind de „minimum“ 5 mil. euro.

„Nu plecasem de la ideea de a ceda controlul. Dar mi-am dat seama că nu o să obţin niciodată o finanţare de asemenea dimensiuni fără a face acest pas“, a spus Andrei Botescu, principalul acţionar şi directorul general al Pegas. El afirmă că obiectivul Pegas după deschiderea fabricii este să ajungă din nou la pro­ducţia de vârf înregistrată în perioada comunistă. „Ţelul nostru este să ajungem la 300.000 de biciclete pe an, ca în perioada lui Ceauşescu.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO