ZF 24

Seful Ford Romania: Incepem productia pe 8 septembrie

Seful Ford Romania: Incepem productia pe 8 septembrie
24.07.2009, 11:15 79

Uzina Ford de la Craiova va demara pe data de 8 septembrie productia utilitarei usoare Ford Transit Connect, a declarat vineri presedintele Ford Romania, Dionisio di Campos.

Modelele Ford Transit Connect asamblate la Craiova vor avea ca piata principala continentul european.

Investitiile totale ale Ford Romania in cadrul proiectului de la Craiova vor ajunge in acest an la peste 850 de milioane de euro. In primul trimestru Ford Motor Company, care detine 96,6% din Automobile Craiova, a majorat capitalul social al Ford Craiova cu 250 mil. euro, iar in luna mai Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a aprobat un imprumut in valoare totala de 600 mil. euro pentru fabrica de la Craiova si pentru activitatile de cercetare si dezvoltare asociate acesteia, care vor avea loc in Germania.

Din creditul de 600 mil. euro acordat de BEI, 400 mil. euro se vor duce catre reabilitarea tehnica a unitatilor deja existente pe platforma de la Craiova, dar si pentru construirea unor noi facilitati. Din aceasta suma, statul roman garanteaza 80%, respectiv 320 mil. euro. Investitiile totale ale Ford sunt de 675 mil. euro doar la uzina din Craiova.

Cititi si Test Auto ZF: Ford Transit Connect de Craiova

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO