ZF 24

Şeful Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson: Avem în plan să aducem noi medicamente pe piaţa locală

Şeful Janssen România, compania farmaceutică a Johnson...

Autor: Mirabela Tiron

26.09.2017, 16:14 677

Christian Rodseth, managing director al Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson, spune că misiunea companiei pe piaţa locală este să îmbunătăţească accesul pacienţilor la tratamente inovative şi că se are în vedere aducerea de noi produse.

“Ne concentrăm mult pe cercetare şi dezvoltare. Anul trecut compania a investit un milion de euro doar în România pentru cercetare şi dezvoltare”, a spus Christian Rodseth. Janssen este prezentă în peste 100 de ţări şi are 21 de centre de cercetare şi dezvoltare la nivel global, dintre care opt sunt situate în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. La nivel global, compania a lansat 14 medicamente noi iar 11 dintre terapiile din portofoliul său sunt incluse pe lista de medicamente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Compania Janssen are în plan să lanseze 10 noi tratamente şi vaccinuri până în 2019 la nivel global. “Vrem ca pacienţii români să aibă acces la tratamente inovative la standarde din Uniunea Europeană, de ce să nu aibă pacienţii români acces la medicamente ca în Germania de exemplu”, a precizat el.  

Portofoliul companiei pe piaţa locală este format din  medicamente ce tratează în special afecţiuni din sfera neuroştiinţelor (schizofrenie, Alzheimer), oncologie, hematologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO