ZF 24

Şeful Medsana: Companiile îşi reduc bugetele de beneficii, iar tot mai mulţi angajaţi îşi plătesc din buzunar serviciile medicale

Vassilis Chaniotis, directorul general al Centrului Medical Medsana

Avem deja aprobate planurile pentru extindere pentru Bucureşti. (...) La momentul potrivit vom demara aceste proiecte. Politica noastră de investiţii este prudentă şi ne dorim în primul rând să avem o balanţă financiară sănătoasă.

Vassilis Chaniotis, directorul general al Centrului Medical Medsana Avem deja aprobate planurile pentru extindere pentru Bucureşti. (...) La momentul potrivit vom demara aceste proiecte. Politica noastră de investiţii este prudentă şi ne dorim în primul rând să avem o balanţă financiară sănătoasă.

Autor: Ioana David

07.05.2014, 00:08 255

Vassilis Chaniotis, directorul general al Centrului Medical Medsana, spune că la finalul primului trimestru al acestui an clienţii individuali au ajuns să genereze 65% din încasările companiei, în creştere faţă de nivelul de 60% de la finalul primului trimestru din 2013.

Aceste plăţi se referă la banii „din buzunar“ pe care pacienţii îi achită pentru serviciile medicale, iar tendinţa de creştere a acestui segment este specifică întregii pieţe de servicii medicale private.

De cealaltă parte, abonamentele corporate, adică acele abonamente pe care companiile le oferă drept beneficii pentru angajaţii lor, au ajuns la 35% la nivelul Medsana în primul trimestru, de la 40% în acelaşi interval al anului trecut. „Veniturile din contractul cu CASMB (Casa de Asigurări de Sănătate a Muni­cipiului Bucureşti – n.red.) sunt mai mici de 5% din totalul cifrei de afaceri“, a spus şeful Medsana.

Compania operează trei clinici în Bucureşti şi Ploieşti şi este unul dintre primii operatori de pe piaţa privată de servicii de sănătate din România, prima clinică sub acest brand fiind ianugurată în 1996. Vassilis Chaniotis a fost implicat în acest business încă de dinainte de deschiderea primei unităţi, iar astăzi este cel mai longeviv manager din serviciile private de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO