ZF 24

Şeful Ryanair avertizează: Creşterea preţurilor la combustibili va duce la falimente în masă în industria aeriană

Şeful Ryanair avertizează: Creşterea preţurilor la...

Autor: Ştefan Stan

21.05.2018, 12:27 259

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a avertizat că profitul va scădea pentru prima oară în ultimii cinci ani, în condiţiile în care costul cu forţa de muncă a crescut, iar preţurile combustibilului au urcat puternic în ultima perioadă, scrie Bloomberg.

Venitul net al Ryanair ar putea scădea cu 14% anul acesta fiscal, potrivit unui anunţ de luni al companiei.

Totuşi, deşi creşterea preţurilor la kerosen va pune presiune pe termen scurt pe bilanţul companiei, ar putea alimenta o nouă serie de falimente în industria aeriană, eliminând o parte din competiţi pentru Ryanair.

”Preţurile la petrol de peste 80 de dolari barilul vor duce la o prăbuşire în industrie în această iarnă. Companiile aeriene care pierd bani nu vor putea să menţină tarifele ca atunci când petrolul era 80 de dolari barilul şi nu vor supravieţui”, a spus Michael O'Leary, CEO al Ryanair.

Cea mai mare companie aeriană low-cost se luptă de asemenea cu un cost crescut al forţei de muncă, după mai multe greve ale piloţilor, care au obligat compania să crească salariile şi să recunoască sindicatele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO