ZF 24

Şeful Telekom despre zvonurile că ar fi negociat împreună cu RCS&RDS o ofertă comună pentru meciurile din Liga 1: Există un contract în vigoare, nu comentez

Nikolai Beckers

Nikolai Beckers

Autor: Adrian Seceleanu

15.06.2015, 14:53 498

Nikolai Beckers, CEO al Telekom România, a declarat că nu poate face niciun comentariu în legătură cu informaţiile vehiculate în piaţă că grupul pe care îl conduce ar fi făcut o ofertă împreună cu compania de cablu RCS&RDS pentru achiziţia drepturilor de difuzare pentru meciurile din Liga 1 de fotbal, în cazul în care contractul existent între LPF şi ISB s-ar fi rupt.

“Există un contract în vigoare, vom vedea cum evoluează situaţia (…) Nu pot nici să comentez, nici să confirm, nici să neg”, a spus Beckers, răspunzând unei întrebări adresate de ZF.

Agenţia Mediafax a scris săptămână trecută că operatorii RCS&RDS şi Telekom le oferă cluburilor între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, în cazul în care actuala înţelegere dintre LPF şi firma ISB se va rupe, din cauza dorinţei maltezilor de a diminua valoarea contactului.

La 8 iunie, Adunarea Generală a LPF a respins propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală de astăzi, în funcţie de finalitatea discuţiilor dintre preşedintele Iorgulescu şi ISB.

ISB ar trebui să achite astăzi 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I fiind decise să rupă contractul cu firma din Malta.

Conform Prosport, ISB ar fi plătit în această dimineaţă suma scadentă de 13,75 mil. euro cu TVA, punând capăt conflictului cu LPF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO