ZF 24

Şeful Trezoreriei: Cine cumpără titluri de stat în loc să pună banii la bancă, crede mai mult în stat

Şeful Trezoreriei: Cine cumpără titluri de stat în...

Autor: Roxana Pricop

03.06.2015, 11:00 1553

Achiziţia unui titlu de stat în cadrul primei emisiuni destinate populaţiei din 2005 este un pariu pe statul român, remunerat însă cu un câştig mai mic decât la bancă, cum este şi firesc, pentru că titlurile de stat sunt plasamente mai sigure, a declarat azi Ştefan Nanu, şeful Trezoreriei, în cadrul unei conferinţe organizate la Bursa de Valori Bucureşti cu ocazia anunţării ofertei de titluri de stat destinate investitorilor de rând.

“Cine va cumpăra titluri de stat crede mai mult în stat, dobânda va fi mai mică decât cea cu care sunt remunerate acum depozitele bancare. Este şi firesc să se întâmple aşa pentru că statul este mai sigur”, a spus Nanu.

Începând de luni, 8 iunie, şi până pe 19 iunie, Trezoreria statului va vinde prin intermediul băncilor primele titluri de stat pentru populaţie, care vor fi listate la bursă. Un titlu de stat va costa 1.000 de lei, dobânda nu a fost încă fixată, însă s-ar putea situa între 1,6% şi 2% pe an. Persoanele care vor cumpăra titluri de stat vor alege dobânda din respectivul interval, şi în funcţie de dobânda la care se vor înregistra cele mai mari subscrieri, va fi stabilită dobânda finală.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO