ZF 24

Segmentul business a propulsat veniturile grupului Cosmote - Romtelecom

Segmentul business a propulsat veniturile grupului...

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2014, 00:07 434
Cosmote şi Romtelecom, companii controlate de nemţii de la Deutsche Telekom prin grupul elen OTE, au înregistrat în primul trimestru venituri cumulate de 261 mil. euro, în creştere cu 7%, pe fondul creşterii bazei de clienţi şi a numărului de proiecte IT&C din mediul de business.

„În primul trimestru din 2014, pe segmentul business-to-business, am înregistrat cele mai bune rezultate de până acum în ceea ce pri­veşte baza de clienţi, respectiv veniturile“, a declarat Nikolai Beckers, CEO al Cosmote şi Rom­telecom.

Romtelecom, lider pe telefonia fixă şi numărul doi pe internet fix şi TV, a început să se extindă puternic şi pe segmentul de servicii IT sau de pachete de soluţii IT&C pentru a compensa scăderile de pe voce. Proiectele de acest tip, în care clienţi sunt companii foarte mari, au generat venituri mai mari cu peste 200% în primul trimestru, au precizat oficialii Romtelecom.

Cos­mote şi-a mărit cu 27% baza de clienţi business în primul trimestru, în aceste condiţii veniturile diviziei B2B avansând cu 15% în intervalul menţionat. Această evoluţie reflectă „eforturile companiei de a lansa oferte ţintite către companii şi sinergiile cu Romtelecom“, potrivit datelor OTE.

Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) al celor două companii a fost de 66 mil. euro, în creş­tere cu 4,8%, pe fondul creşterii câştigurilor din telefonie mobilă cu 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO