ZF 24

Senatul aproba planul de 840 mld. dolari al lui Obama. Cititi aici ce prevede pachetul financiar guvernamental

10.02.2009, 20:07 23

Senatul american a aprobat astazi planul de stimulare a economiei propus de administratia lui Barack Obama in valoare de 838 de miliarde de dolari, cu 61 de voturi pentru si 37 impotriva, informeaza Washington Post. Decizia vine la putin timp dupa ce Camera Reprezentantilor a votat o versiune a planului de 819 miliarde de dolari, pe data de 28 ianuarie.

Forma pachetului de stimulare va fi dezbatuta acum de o comisie reunita a celor doua camere, pentru eliminarea diferentelor dintre cele doua versiuni.

Ce prevede planul lui Barack Obama:

  • Planul lui Obama de salvare a economiei va crea, potrivit propriilor estimari trei-patru milioane de locuri de munca in urmatorii doi ani in infrastructura, industria energiei din surse regenerabile si in educatie.
  • Presedintele american a anuntat ca intentioneaza sa dubleze capacitatea Statelor Unite de a produce energie din surse regenerabile (vant, energie solara si biocombustibili) si ca vor fi construite 3.000 de mile de fire de inalta tensiune pentru a imbunatati reteaua energetica a tarii.
  • "Vom reduce impozitele cu 2 miliarde de dolari pe an prin eficientizarea energetica a 75% din cladirile publice", a spus Obama. Aceeasi masura va fi luata si pentru circa 2,5 milioane de camine, potrivit liderului de la Casa Alba.
  • Planul lui Obama mai include imprumuturi si alte mecanisme financiare in valoare de 100 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea utilizarii energiei curate in sectorul privat.
  • Obama a mai spus ca planul sau include fonduri pentru crearea unui sistem computerizat cu datele de sanatate ale populatiei in cinci ani de zile, masura ce va imbunatati serviciul de asigurari medicale si va economisi miliarde de dolari. De asemenea, peste 10.000 de scoli vor fi renovate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO