ZF 24

Sense a mutat cinci magazine din galerii comerciale si malluri pe artere pietonale

24.12.2009, 16:19 1174

Producatorul de confectii Caremil Roman, care detine reteaua de14 magazine Sense a inchis anul acesta un magazin din Bucuresti sia relocat in spatii stradale cinci unitati amplasate in galeriicomerciale si malluri, deoarece costurile sunt mai mici, potrivitconducerii companiei.

"In spatiile stradale vanzarile sunt mai mici, dar magazinelesunt profitabile datorita chiriilor si utilitatilor scazute. Ingalerii si mall-uri vanzarile sunt mai mari, insa in foarte multecazuri chiriile si utilitatile sunt atat de mari incat magazinelesunt neprofitabile", a declarat pentru ZF Sorin Chiriac, directorulgeneral al companiei.

Compania detine magazine amplasate stradal in Braila, Deva,Piatra Neamt, Roman si Bacau.

Pe langa faptul ca retailerul plateste sume "prea mari" pentruchirie, taxe de administrare sau servicii comune in centrelecomerciale, raportat la puterea de cumparare a clientilor, sitraficul a scazut vizibil in unele centre, potrivit lui Chiriac."Clientele au amanat procesul de cumparare de inceput de sezon panain mai, cand multi retaileri au avut reduceri agresive la stocurilenevandute din toamna", spune Chiriac, care admite ca trimestrul unual acestui an a fost varful de scadere, cu 45% sub primele treiluni din 2008, dar asta din cauza ca proprietarii de centrecomerciale au acceptat reduceri ale chiriilor abia din trimestrulal doilea. Incepnd din luna mai compania a simtit o revenire avanzarilor la intern, scaderea fata de T2 2008 fiind doar de 3,4%,iar din iulie pana in septembrie a raportat o crestere de 4,5% fatade aceeasi perioada a anului anterior. Cei mai importanticompetitori ai Sense sunt House of Art, TinaR sau Steilmann. GrupulCaremil, care include fabricile de confectii si tricotaje Caremilsi Smirodava a rulat in 2008 afaceri cumulate de 6,1 mil. euro,nivel asemanator cu cel din 2007, iar pentru 2009 vede o crestere abusinessului cu 28%, pana la nivelul de 7,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO