ZF 24

Severstal incheie preluarea unei fabrici de otel din SUA

08.05.2008, 15:34 20

Cel mai mare producator de otel din Rusia, Severstal a anuntat azi ca a finalizat preluarea fabricii de otel din SUA, Sparrows Point, de la ArcelorMittal, pentru suma de 810 milioane dolari (523,62 milioane euro), informeaza RIA Novosti.

In februarie 2007, Departamentul de justitie american a cerut companiei ArcelorMittal sa vanda Sparrows Point, pentru a preveni monopolizarea pietei, dupa fuziunea dintre Mittal Steel si compania Arcelor, in aprilie aproband preluarea acesteia de catre Severstal.

"Preluarea Sparrows Point adauga portofoliului nostru active americane. Fabrica are deja o valoare seminificativa si un potential de crestere", a declarat Alexei Mordashev, CEO al Severstal.

Sparrows Points produce 3,6 milioane de tone de otel pe an, fiind si unul din cei mai importanti distribuitori de tinichea.

Severstal, ale carei actiuni sunt tranzactionate la bursele din Rusia si de la Londra, a produs in 2007 17,5 milioane de tone de otel si a raportat profituri de 15,2 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO