ZF 24

Şi giganţii chinezi arată semne de oboseală: Profitul Tencent a scăzut cu 13% în ultimele trei luni

Şi giganţii chinezi arată semne de oboseală: Profitul...

Autor: Robert Manea

17.11.2019, 13:00 269

Tencent, grupul chinez cu activităţi în domenii precum media, divertisment, reţele de socializare, sisteme de plată, smartphone-uri şi servicii de internet, a raportat o scădere neaşteptată a profitului, cu 13% în al treilea trimestru, relatează Reuters.

Compania multinaţională s-a confruntat cu o economie lentă din cauza noilor reguli ce presupun combatarea dependenţei a jocurilor video din rândul tinerilor, cât şi o verficarea mai strictă a conţinutului acestora.

Spre deosebire de anul trecut, profitul companiei Tencent a scăzut la 20,38 mld. de yuani (2.91 miliarde de dolari) de la 23,33 mld. de yuani, predicţiile analiştilor fiind de 23,45 mld. de dolari.

Veniturile gigantului chinez au crescut cu 21% la 97,2 mld. de yuani, fiind cu 1 miliard mai puţin decât aşteptările analiştilor.

Afacerea sa principală în domeniul jocurilor video, incluzând titluri cunoscute precum „Honour of Kings, Perfect World Mobile şi Peacekeeper Elite”, a raportat o creştere a venitului cu 25% ajungând la 24,3 miliarde de yuani( 3,46 mld. de dolari).

Autoritatea de reglementare a Chinei a încetat să mai aprobe pentru monetizare noile jocuri ale gigantului Tencent, pe o perioadă aproximativă de 9 luni în anul 2018. Acest lucru a a determinat cea mai mică creştere anuală a profitului din ultimii 13 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO