ZF 24

Sibiu: Noua autobază pentru Societatea de transport în comun, în valoare de 4,8 milioane de euro

Sibiu: Noua autobază pentru Societatea de transport în...

Autor: Adina Oşan, Diana Stancovici

26.03.2015, 17:19 316

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către reprezentanţii Primăriei Sibiu, joi au început lucrările de construcţie la noua autobază a Societăţii de transport în comun din oraş, SC Tursib, care se află în subordinea Consiliului Local Sibiu.

"Noua autobază, aşa cum rezultă din proiectare, va fi mai funcţională şi conformă cu standardele în domeniu.Tursib a făcut în ultimii opt ani progrese semnificative: flota a fost înnoită în bună parte, traseele Tursib au fost optimizate, societatea e mai orientată către nevoile pasagerilor şi a primit certificare ISO ceea ce atestă o bună calitate a serviciilor. Construcţia acestui nou spaţiu e pasul care urma în mod natural", a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, citată în comunicatul de presă.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, finanţarea construcţiei este asigurată dintr-un credit contractat de către Tursib de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în luna aprilie 2014. Valoarea creditului contractat este de 4,8 milioane de euro, iar perioada de graţie pentru acest credit este de un an, rambursarea sumei împrumutate fiind eşalonată în 18 rate trimestriale.

"Primăria Sibiu a semnat un acord municipal de sprijin prin care se angajează să sprijine societatea de transport public în îndeplinirea indicatorilor financiari prevăzuţi în contractul de credit, prin plata subvenţiilor prevăzute de lege", se mai arata in comunicat.

Contractul pentru execuţia lucrărilor la noua autobază a fost semnat cu asocierea SC CON-A SRL & SC Sinecon SA, în urma unei proceduri de achiziţie organizată conform regulilor BERD privind achiziţiile finanţate din credite contractate de la această instituţie bancară.

Valoarea contractului este de 4.595.720,96 euro, fără TVA, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 18 luni. Termenul de garanţie oferit de constructor pentru lucrări este de cinci ani.

Terenul pe care se va construi noua autobază are o suprafaţă de 33.400 de metri pătraţi şi este situat în afara oraşului, în zona industrială. Actuala bază Tursib se află în interiorul oraşului, iar municipalitatea a considerat că aceasta trebuie mutată. Terenul în suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi pe care funcţionează în prezent autobaza Tursib va fi valorificat de societate după mutarea autobazei.

Lucrările prevăzute în contractul pentru noua autobază includ împrejmuirea terenului, amenajarea reţelelor de utilităţi, amenajarea drumurilor de acces, amenajarea spaţiilor verzi şi ridicarea următoarelor construcţii: un spaţiu de parcare pentru cele 105 autobuze care alcătuiesc flota Tursib, ateliere de reparaţii, tinichigerie şi vopsitorie, o clădire administrativă, o staţie de alimentare cu carburant şi depozitele aferente, dar si o spălătorie pentru autobuze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO