ZF 24

SIF Transilvania ar putea ataca in instanta CNVM daca respinge majorarea pragului de detinere

07.04.2009, 14:20 16

SIF Transilvania (SIF3) ar putea da in judecata CNVM daca institutia de reglementare a pietei nu aproba decizia actionarilor societatii cu privire la modificarea actului constitutiv, prin care acestia pot sa detina maxim 5% din actiuni, fata de 1% cat era initial.

“Ne-au spus (n.r. CNVM) ca nu pot sa avizeze modificarea actului constitutiv si ne-au mai cerut alte documente, pe care le-am depus deja si s-ar putea sa ajungem intr-un litigiu. Speram ca exista si alte cai de rezolvarea a situatiei decat aceasta. Le vom analiza pe toate”, a declarat Floriean Firu, vicepresedintele SIF Transilvania.

Potrivit legislatiei in vigoare, nici un actionar nu poate detine concertat mai mult de 1% din capitalul unui SIF.

“Pragul nu este in regula avand in vedere ca SIF este o societate comerciala. Singura problema este de ce aceasta propunere se face acum. Nu sunt si alte interese la mijloc? Si eu zic ca sunt. De ce se vorbeste in numele milioanelor de investitori ai SIF cand cei care detin 1% sunt putini, nu mai mult de cinci. Nu am fost prezent cand s-a votat decizia de majorare a pragului. Este incorect pragul, dar legea spune ca e prag. Eu zic ca intai ar trebui modificata legea si dupa aia modificat statulul societatii”, considera Constantin Fratila, unul dintre principalii actionari ai SIF Transilvania, care detine 1% din capitalul SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO