ZF 24

SIF Transilvania propune majorarea pragului de detinere la 5%

03.02.2009, 18:36 22

Consiliul de Administratie al SIF Transilvania (SIF3) a convocat o adunare generala extraordinara a actionarilor (AGEA) pentru data de 20 martie 2009, avand pe ordinea de zi modificarea si completarea statutului societatii.

Una dintre modificarile propuse este stabilirea unui prag maxim de detinere de 5%, concomitent cu limitarea dreptului de vot la 1%. In prezent, limita maxima de detinere din capitalul unei SIF este stabilita prin lege la 1%, aplicandu-se atat pentru investitorii individuali cat si pentru grupurile de investitori care actioneaza in mod concertat.

De asemenea, conducerea SIF Transilvania propune introducerea in statut a unor prevederi cu privire la majorarea capitalului social si cu privire la atributiile membrilor Consiliului de Administratie.

SIF Transilvania este singura dintre SIF-uri care a derulat in ultimii ani o adunare a actionarilor extraordinara, societatea neavand in statut prevederi exprese privind cvorumul necesar acestor adunari. In cazul celorlalte SIF-uri, derularea AGEA este conditionata de prezenta a minim 50% din actionarii cu drept de vot.

AGEA de la SIF Transilvania din 2007 prin care s-a hotarat majorarea capitalului social a fost contestata de Cocor Bucuresti si de alti actionari din grupul Cocor, care au obtinut in instanta anularea unor hotarari. Actiunile SIF Transilvania au castigat marti 2%, inchizand la pretul de 0,238 lei. Capitalizarea companiei este de 60,5 mil. euro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO