ZF 24

Siluetă de invidiat şi sistem imunitar puternic? Supa este soluţia

Siluetă de invidiat şi sistem imunitar puternic? Supa...

Autor: CSID.ro

31.10.2014, 10:43 1142

Supa şi ciorba satură uşor şi pentru mult timp. În plus, majoritatea sunt gustoase, legumele împrumutând şi gustul, iar ceapa şi rădăcinoasele, precum ţelina şi albiturile parfumând chiar şi cele mai fade ingrediente. Dacă aveţi exces mare de greutate, puteţi începe o astfel de dietă hrănitoare, care asigură hrana pe tot parcursul zilei şi care nu vă pune sănătatea în pericol.

În mod normal, efectul regimului cu supe începe să apară la cântar după primele 10 zile de aplicare. Evident, dacă le gătim controlat şi nu adăugăm pâine, paste făinoase, grăsimi animale, smântână, orez alb şi cartofi, iar sare şi uleiuri vegetale cu moderaţie.

Putem să ne reglăm elegant greutatea şi dacă ne gândim să respectăm doar câteva zile pe săptămână o astfel de dietă de supe şi ciorbe, alternând zilele de hrană normală cu zile de "hrană lichidă", fără a priva organismul de nutrienţi importanţi.

Cinci beneficii ale supei:

Într-o astfel de dietă, bazată exclusiv pe supă, cea de legume cu orez integral , poate constitui o bază instituindu-se în mese principale. Trebuie să fie nesărată, însă se poate acri cu puţină zeamă de lămâie sau borş proaspăt, după gust. Uleiul de măsline virgin sau cel de dovleac, în cantităţi rezonabile, dau un gust bun şi contribuie la senzaţia de saţietate.

Pe lângă această supă, există o multitudine de variante, la latitudinea imaginaţiei culinare, care vă pot ajuta să vă săturaţi, dar şi să pierdeţi kilogramele. Supele au inspirat şi nutriţioniştii, care au elaborat programe de slăbire pe bază de supe.

Una dintre cele mai cunoscute este cea elaborată de nutriţionista britanică Fiona Kirk, al cărei program se bazează pe supe bogate în fibre şi nutrienţi, însă slabe în grăsime, cum ar fi supa pe bază de orez integral.
Nutriţionista consideră că supele trebuie să conţină şi diferite frunze proaspete, care dau gust bun, se constituie în surse de fibre alimentare şi accelerează funcţiunea tractului digestiv. Mărarul, pătrunjelul, leuşteanul, chivas sunt numai câteva exemple de acest fel, dar ele pot fi completate cu numeroase plante care asigură supelor nu numai aroma necesară, ci şi substanţele de care avem nevoie.

Mai multe detalii pe www.csid.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO