ZF 24

Simona Halep, singura care nu a pierdut niciun set la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros

Simona Halep, singura care nu a pierdut niciun set la...

Autor: Leila Bolat

05.06.2014, 09:13 961

"Simona Halep, numărul 4 mondial, şi-a confirmat ascensiunea calificându-se pentru prima dată în semifinalele unui turneu major, la Roland Garros. Cu acest succes, jucătoarea din Constanţa confirmă excelentul său start de sezon, încununat deja cu un titlu la Doha, în februarie, dar şi cu o finală la Madrid, în mai, şi cu un sfert de finală la Australian Open, în ianuarie. La Roland Garros, Halep, care a câştigat turneul francez la juniori, în 2008, este singura care nu a pierdut niciun set până acum", scrie AFP.

Sursa citată menţionează că în urmă cu un an Simona Halep se afla pe locul 57 în clasamentul WTA şi că în 13 luni ea a reuşit performanţa de a câştiga şapte titluri. "Doar Serena Williams, numărul unu mondial, a avut mai multe succese. (...) Halep visează acum să câştige trofeul de la Roland Garros, pentru a o egala pe Virginia Ruzici, singura româncă victorioasă la Porte d'Auteuil", adaugă AFP.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

Pentru un loc în finală, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28.

Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportivă din România care se califică în semifinelele unui turneu de Grand Slam după performanţa similară reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

La masculin, Ilie Năstase este singurul român care a atins această fază, de mai multe ori, ultima dată în 1976, la US Open şi la Wimbledon, la competiţia londoneză jucând finala, pierdută în faţa suedezului Bjorn Borg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO