ZF 24

Fiscul isi trimite agentii in malluri, parcuri si gari pentru Formularul 200

13.05.2009, 14:21 21

Incepand de miercuri, Fiscul iese in strada pentru a le reaminti contribuabililor persoane fizice ca au obligatia, pana la 15 mai inclusiv, de a–si depune declaratiile de venit.

“Prin intermediul unor echipe de promoteri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala le reaminteste contribuabililor care sunt modalitatile de depunere a acestor formulare: la sediul administratiilor fiscale, prin posta (scrisoare recomandata) sau online (pentru cei care detin certificate digitale)”, potrivit ANAF. Campania de informare a Fiscului se desfasoara la nivel national, in toate marile orase ale tarii (Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov etc).

Fiscul a renuntat in acest an la sistemul de trimitere si primire a declaratiilor de venit prin posta, contribuabilii urmand sa depuna declaratia de venit in mod direct la administratia financiara de care apartin sau prin posta.

Datele ANAF arata ca pana in acest moment, doar 24% dintre contribuabilii persoane fizice care au obtinut venituri in anul 2008 din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole impuse in sistem real, castiguri din transferul titlurilor de valoare (actiuni, parti sociale,etc.), castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen au depus fisele fiscale.

In acelasi timp, incepand de miercuri si pana la 15 mai inclusiv, programul de lucru al administratiilor financiare a fost prelungit, iar numarul ghiseelor a fost suplimentat, astfel incat sa fie evitata aglomeratia care s-ar putea crea la depunerea declaratiilor de venit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO