ZF 24

Sondaj zf.ro: Black Friday sau promoţii de Craciun? Ce preferă cititorii

Sondaj zf.ro: Black Friday sau promoţii de Craciun? Ce preferă cititorii

Autor: Octavian Calei

20.11.2012, 16:39 1047

Aproape jumătate dintre cititorii Ziarului Financiar intenţionează să se folosească de promoţiile de Black Friday, organizate vinerea aceasta, pentru a face cumpărături, şi doar 10% vor aştepta alte ocazii, ca reducerile de Sărbători, reiese dintr-un sondaj efectuat pe site-ul zf.ro la care au răspuns peste 2.800 de persoane.

Dintre cei 2.853 de participanţi, 46% au răspuns cu "da", 41% au bifat "nu", în timp ce 9% dintre opţiuni au fost "prefer să aştept promoţiile de Crăciun". Restul voturilor au fost pentru "prefer să aştept Cyber Monday".

La un alt chestionar, deschis pe pagina de Facebook a ZF, un sfert dintre repondenţi au declarat că vor cheltui între 100 şi 500 de lei, iar alţi 20% vor cheltui peste 1000 de lei.La acest sondaj au participat 40 de persoane.

"Black Friday" este un concept american implementat anul trecut cu succes de către compania eMag, cel mai mare retailer IT&C online local. Evenimentul marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă prin reduceri semnificative ale preţurilor timp de o zi, pentru mai multe produse.

Printre retailerii care şi-au anunţat participarea anul acesta la Black Friday se numără eMag, Koyos.ro, F64.ro, evomag.ro, pcgarage.ro, Flanco, Domo, Altex, cel.ro şi Oktal.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO