ZF 24

Sorin Iacob, Eurotax: Peste 80% din maşinile second-hand care se tranzacţionează între persoane fizice au o problemă ascunsă

Autor: Ştefan Stan

30.04.2014, 00:07 858

Piaţa auto second-hand din România va urma tendinţa vecinilor din Europa de Vest şi vor apărea din ce în ce mai mulţi dealeri care, pentru fiecare maşină nouă vândută vor vinde 2-3 maşini la mâna a doua, a declarat la ZF Live Sorin Iacob, director general Eurotax.

Pe piaţa second-hand în România sunt peste jumătate de milion de maşini care se importă direct, dar se şi tranzacţionează între proprietari locali. Numărul importurilor a ajuns anul trecut în jurul a 221.000 de unităţi. Estimările Eurotax, o companie de consultanţă, arată că piaţa second-hand din România va creş­te de cinci ori.

„Germania este principalul furni­zor de maşini se­cond­hand. Dacă ne uităm la maşinile importate, mărcile germane Volkswagen, Opel, dar şi Ford, sunt printre cele mai bine tranzacţionate. Românii au o atenţie specială pentru brandurile premium, avem un apetit ridicat pentru lux. Chiar dacă nu ni-l permitem nou, ni-l dorim. Atunci apar foarte multe maşini se­cond-hand şi din zona premium: BMW, Mercedes, Audi“, a declarat Sorin Iacob. În condiţiile în care peste 70% din cele 221.000 de maşini importate anul trecut au o vechime mai mare de 8 ani, iar vârsta parcului auto naţional se îndreaptă spre 14 ani, creşte şi riscul unor incidente rutiere. Cu cât vârsta maşinii este mai mare, cu atât pot apărea defecte mai grave. Potrivit datelor Eurotax, una din patru maşini de până la 11 ani are probleme la sistemul de iluminare, 8% au probleme cu sistemul de frânare şi 4,5% cu sistemul de direcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO