ZF 24

Stanciu, Asesoft: a fost ideea noastra sa preluam distributia Flamingo

Stanciu, Asesoft: a fost ideea noastra sa preluam distributia Flamingo
23.03.2009, 19:52 198

Ideea preluarii diviziei de distributie a Flamingo a apartinut Asesoft, iar negocierile cu retailerul au inceput la finele anului trecut, spune Iulian Stanciu, director general al Asesoft Distributie.

“Noi am avut aceasta propunere, la finele anului trecut. Nu am lucrat cu case de avocatura sau consultanti ci cu avocatii nostri si analistii nostri financiari”, a spus Stanciu.
Ce castiga Asesoft din aceasta tranzactie? “In primul rand astfel eliminam un concurent de pe piata”, afirma reprezentantul Asesoft Distributie. “Plus o retea de peste 1.000 de parteneri ai Flamingo din care peste 100 sunt parteneri fideli, cu un istoric lung de colaborare - ceea ce nu este putin lucru intr-o asemenea perioada”.

De asemenea, Stanciu afirma ca tranzactia ii va permite Asesoft Distributie sa nu inregistreze in acest an scaderi. “Prin aceasta tranzactie probabil ca vom reusi sa incheiem anul fara o scadere a cifrei de afaceri”.

Asesoft Distributie va prelua si aproximativ 10 oameni de la Flamingo.

Prin aceasta tranzactie, Flamingo iese dintr-un business cu marje mici dar consumator de capital.
Vor mai urma si alte consolidari pe piata in care sa fie implicata Asesoft Distributie? Iulian Stanciu, care detine compania impreuna cu omul de afaceri Sebastian Ghita, spune ca nu sunt excluse noi preluari.

“Este posibil sa mai vedem consolidari pentru ca piata locala de distributie este mult prea fragmentata. In mod clar, companiile de profil care au probleme financiare vor fi mai deschise la discutii de fuziune sau preluare. Iar cand spun probleme financiare nu ma refer neaparat la pierderi - ci chiar si la cash-flow”, a spus Iulian Stanciu. El a refuzat sa ofere orice informatii despre valoarea acordului cu Flamingo.
Asesoft Distributie a cumparat anul trecut 50% din distribuitorul Combox Delivery.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO