ZF 24

​Statistică îngrijorătoare: Mai mult de jumătate dintre români sunt supra-ponderali, dar încă suntem sub media europeană

​Statistică îngrijorătoare: Mai mult de jumătate...

Autor: Georgiana Mihalache

25.07.2017, 15:19 463

România se situează sub media Est Europeană la obezitate, cu 55% din populaţie supra-ponderală, faţă de 58% cât este media din regiune, potrivit unui studiu realizat de Nielsen. Deşi România se află sub media zonei, creşterea incidenţei obezităţii este mai rapidă în regiune, cu un avans de 14% faţă de 1990.

„Rata obezităţii în Europa Centrală şi de Est nu este la fel de ridicată ca în Vest, însă răspândirea sa este mare, iar dorinţa consumatorilor pentru produse mai sănătoase reprezintă o oportunitate în creştere pentru producători şi comercianţi”, potrivit studiilor realizate de Nielsen.

Oamenii îşi vor schimba obiceiurile de consum, dar şi alegerile de produse după ce vor conştientiza care este impactul obezităţii asupra vieţii acestora, iar piaţa se va modela în funcţie de tendinţele pentru o viaţă sănătoasă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO