ZF 24

Statul britanic forteaza echipele din Premier League sa majoreze salariile jucatorilor

Statul britanic forteaza echipele din Premier League sa majoreze salariile jucatorilor
24.05.2009, 15:06 21

Cluburile de fotbal din Premier League se pregatesc sa majoreze salariile jucatorilor pentru a retine si atrage jucatori de valoare in cel mai profitabil campionat de fotbal. Aceasta masura vine ca raspuns la decizia guvernului britanic de a majora impozitul pe venit la 50% in cazul celor care castiga peste 150.000 de lire sterline pe an, scrie Financial Times.

Cristiano Ronaldo, starul lui Manchester United, castiga 125.000 de lire sterline pe saptamana. Ca urmare a majorarii impozitului, suma pe care Ronaldo o va plati statului britanic va urca cu 19% sau 670.000 de lire sterline pe an.

Majoritatea jucatorilor din Premier League, au salarii care variaza intre 50.000 de lire sterline si 70.000 de lire sterline. “Toata lumea ia in calcul acest lucru”, a spus un reprezentant al unei echipe din Premier League. “(Majorarea impozitului n. red) va fi luata in calcul la semnarea de noi contracte.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO