ZF 24

Ştefan-Radu Oprea, ministru, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat: Anul acesta este anul investiţiilor

Ştefan-Radu Oprea, ministru, Ministerul pentru Mediul de...

Autor: Simona Tatu

19.04.2018, 11:38 456
Anul 2018 va fi anul în care se vor realizat investiţii pentru că măsurile fiscale din programele de guvernare au luat sfârşit, a spus Ştefan-Radu Oprea, ministru, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în cadrul conferinţei ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare.
 
„Vrem să avem un dialog structurat, corect şi curent între noi şi Guvern. Măsurile cu caracter fiscal din programul de guvernare au fost încheiate, iar anul acesta este anul investiţiilor”, a spus Ştefan-Radu Oprea. Ce a mai declarat Ştefan-Radu Oprea: Programul de debut Start-Up Nation va avea o durată de patru ani, iar sfârşitul lunii iunie va fi lansată cea de-a doua etapă. Bugetul Start-Up Nation 2018 va acoperi 10.000 de noi proiecte.
 
Până în prezent 1500 de proiecte plătită integral. Am făcut o evaluare a primei ediţii a Start-Up Nation şi am ajuns la concluzia că acest program trebuie să fie definit de trei concepte: simplificarea, transparentizarea si uniformizarea deciziei.
 
O altă temă pe agenda ministerului este şi sprijinirea o finanţare mai uşoară a IMM-urilor, programul IMM Invest Romania se desfăşoară prin intermediului Fondului de Garantare şi care înseamnă garantare şi contragarantare pentru proiecte de 5-10 milioane de lei, ceea ce înseamnă o posibilitate mult mai uşoară de finanţare a IMM-urilor pe piaţa bancară.
 
Banca de Dezvoltare este un proiect care a fost aprobat de Sent şi se află în dezbatere în Comisiile din Camera Deputaţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO