ZF 24

Stephane Batoux părăseşte Coca-Cola HBC România după numai doi ani de mandat

Cariera lui Stephane Batoux, un francez născut într-un oraş cu aproximativ 50.000 de locuitori, a început în anul 1989 în cadrul echipei de achiziţii a grupului farmaceutic francez Fournier din Dijon.

Cariera lui Stephane Batoux, un francez născut într-un oraş cu aproximativ 50.000 de locuitori, a început în anul 1989 în cadrul echipei de achiziţii a grupului farmaceutic francez Fournier din Dijon.

Autor: Corina Mirea

02.04.2014, 00:07 429

„Dacă mă întrebaţi de visul meu de acum, acesta este să rămân aici, să mă bucur de viaţă“, spunea Stephane Batoux, directorul general al Coca-Cola HBC România, în urmă cu doar câteva zile într-un interviu acordat revistei Business Magazin.

Stephane Batoux, 49 de ani, exe­cu­tivul de origine franceză care conduce de doi ani ope­raţiunile îm­buteliatorului local al Coca-Cola, cel mai mare jucător din in­dus­tria băuturilor, se pregăteşte să îşi încheie mandatul.

„Stephane Batoux a decis să renunţe la funcţia de director general al Coca-Cola HBC România şi Moldova pentru a urma o altă oportunitate profesională în afara com­paniei. El va continua să conducă compania până la 1 iunie, când succesorul său va prelua acest rol“, au spus pentru ZF repre­zen­tanţii Coca-Cola HBC Ro­mânia.

WikiZF: Profilul companiei Coca-Cola HBC România S.R.L.

Înce­pând din iunie, la cârma îmbuteliatorului va veni un manager de origine sârbă, tot din cadrul organi­za­ţiei, spun surse din piaţă. „Succesorul lui Stephane vine din cadrul grupului Coca-Cola Hellenic, iar numele său va fi făcut public în timp util“, au mai precizat reprezentanţii Coca-Cola HBC România.

Stephane Batoux a fost numit la con­du­cerea Coca-Cola HBC România în martie 2012, după un an în care compania a înre­gis­trat cel mai scăzut nivel al afacerilor de la de­bu­tul crizei (410 mil. euro în 2011, cu circa 140 mil. euro mai puţin faţă de „anul de graţie“ 2008, potrivit calculelor ZF pe baza ra­poar­te­lor financiare ale Coca-Cola Hellenic Gre­cia). Batoux a venit de la Danone după un inte­ri­mat asigurat de un manager grec odată cu ple­carea lui Călin Drăgan de la conducerea com­paniei. Drăgan a avut un mandat de şase ani.

După ce a reuşit să readucă afacerile Coca-Cola pe creştere în 2012 (plus 6%, la 435 milioane de euro), Batoux a văzut anul trecut cum scăderea consumului şi vara mai puţin „senină“ au dus la o scădere de 9% a volumelor vândute de îmbuteliator pe piaţa românească, una dintre cele mai puternice scăderi raportate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO