ZF 24

Stere Farmache este noul presedinte al BVB

Stere Farmache este noul presedinte al BVB
18.12.2007, 18:21 21

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-au ales pe directorul general al BVB, Stere Farmache, in functia de presedinte al institutiei.

Pentru postul ramas vacant dupa demisia lui Septimiu Stoica a mai candidat Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS Romania, unul dintre contestatarii actualei conduceri a BVB.

Farmache a fost ales cu 90% din voturile exprimate. Acestea au reprezentat 77% din actiunile cu drept de vot ale Bursei.

Dezbaterile intre actionarii BVB au fost incinse intinzandu-se mai mult de opt ore.

Candidatura lui Cristian Sima, depusa cu o seara inainte de Adunarea Generala, a nscut temerea ca ar avea drept scop o contestare ulterioara in justitie a hotararii de alegere a noului presedinte. Ordinea de zi a Adunarii Generale prevedea doar "desemnarea directorului general in exercitiu drept presedinte". Pana la urma, candidatura lui Sima a fost supusa la vot si a obtinut doar 17% din voturi.

Fostul presedinte al Bursei, Siminel Andrei, a carui candidatura era asteptata de unii dintre brokeri a participat la AGA si a pledat impotriva posibilitatii de cumulare a functiilor de presedinte si director general. Andrei nu a mai asteptat finalul AGA dupa ce propunerea de modificare a statutului care ii permitea lui Farmache sa candideze a fost adoptata.

Septimiu Stoica, pana miercuri presedintele Bursei, si-a anuntat oficial demisia in cadrul Adunarii Generale dupa adoptarea modificarii la statut privind posibilitatea presedintelui de a ocupa si functia de director general. Acesta fusese unul din punctele din programul lui cu care castigase alegerile din februarie 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO