ZF 24

Steve Jobs: "Haideti sa vi-l arat acum". iPad de la Apple. Caracteristici tehnice. Preturile incep de la 500 dolari - GALERIE FOTO

Steve Jobs: "Haideti sa vi-l arat acum". iPad de la Apple (Foto: Engadget)

Foto: Engadget

27.01.2010, 20:38 88

"Vrem sa incepem 2010 prin introducerea unui nou produs magic sirevolutionar... dar mai intai am de prezentat cateva noutati". Asaa inceput seful Apple, Steve Jobs prezentarea legata de noutatileaduse de compania sa.

Seful Apple a inceput cu prezentarea rezultatelor financiare alecompaniei, considerand necesar sa se compare cu producatorulfinlandez de telefoane mobile Nokia dupa venituri.

"Am cautat sa facem ceva care sa se afle la mijlocul drumuluidintre laptopuri si smartphone-uri", a spus Steve Jobs. "Vrem cevamai bun decat un laptop si mai bun decat un smartphone". "Acumcativa oameni au gandit ca ne referim la un netbook - problema esteca netbook-urile nu sunt mai bune decat nimic".

"Haideti sa vi-l arat acum". "Este foarte subtire, poate fifolosit in orice fel. Aceasta tableta este extraordinara. Potinaviga pe net cu ea. Este cea mai buna experienta web pe care atiavut-o vreodata", asa si-a inceput Steve Jobs prezentarea nouluiiPad de la Apple.

"Mult mai bun decat un laptop, mult mai bun decat un telefon. Ilpoti intoarce cum vrei tu. Felul in care prezinta paginile web estefenomenal".

"Fenomenal pentru mail, noi meniuri de tip drop-down (tip lista)in interfata de mail si o mare tastatura de tip QWERTY peecran".

"Albume, fotografii, te poti uita la ele, poti sa le rasfoiesti,este un mod minunat de a te bucura de ele... calendar".

Printre calitatile noului iPad de la Apple se mai numara,navigarea prin GPS, vizionarea de filme si de emisiuni TV.

Caracteristicile iPad:

Subtire: 1,30 centimetri
Greutate: 700 grame
Display: IPS de 25 centimetri
Senzor ecran: capacitiv, multitouch
Procesor: 1GHz Apple A4
Memorie: 16GB-64GB de tip flash
Conectivitate: Bluetooth 2.1 + EDR, 3G siWiFi
Sunet: difuzor, microfon, conector audio 30pini
GPS: accelerometru si compas
Autonomie: 10 ore si peste o luna instand-by
Ecologie: arsenic-free, BFR-free, Mercury-free,PVC-free, reciclabil
Software: poate rula direct orice appletiPhone

Travis Boatman, EA Games: "Cand Apple ne-ainvitat la eveniment, am fost goarte entuziasmati. Dar am vrut savedem performantele dispozitivului (...) Programarea pentru iPad vafi una diferita - este ca si cum ai tine un display High Definitionaproape de privitor. Este extraordinar".

Martin Nisenholtz, The NewYork Times: "Steve (Jobs - n.r.) v-a aratat site-ul Times,este minunat. De ce am venit aici pentru a dezvolta un nou appletpentru iPad? Pentru ca appletul facut pentru iPhone a fostdescarcat de 3 milioane de ori. Am vrut sa cream ceva specialpentru iPad. Consideram ca am capturat esenta citirii ziarului. Oexperienta care se va dovedi superioara prin aceasta nouaaplicatie". Printre caracteristicile noii aplicatii realizate deNew York Times pentru iPad se numara: afisare asemanatoare celeidin ziarul printat, meniuri contextuale de tip lista, fisiere videoincluse la articole.

Steve Jobs: "Nu este uimitor? Ceide dinaintea mea au avut doar doua saptamani pentru a pregatiaplicatiile. Si am vazut aplicatii destul de bune. Permiteti-mi sava arat... inca una din aplicatiile noastre. Este vorba de un ebookreader. Amazon a facut o treaba grozava fiind un pioner in acestdomeniu. Vom sta pe umerii lor pentru asta. Noul nostru app secheama iBooks". "Pe langa acest app, am creat si un magazin iBookStore. Puteti descarca carti direct pe iPad".

Suita office pentruiPad

Steve Jobs: "Acumceva grozav... iWork. In urma cu un an am cerut sefului echipeinoastre despre realizarea iWork (suita de tip office) pentru iPad.Reactia a fost... 'aaa... va fi mult de munca'". "Ar putea tabletasa aiba un asemenea program? Cu siguranta. Dar era vorba derealizarea unei noi interfete. Vi-l prezint Phil Schiller" (SVPProduct Marketing).

Preturile iPad incep de la499 dolari

Standard
16GB - 500 de dolari
32GB - 600 de dolari
64GB - 700 de dolari

Cu plan de date 3G
16GB - 629 de dolari
32GB - 729 de dolari
64GB - 829 de dolari

Accesorii

Statie de andocare...

...cu tastatura...

Vedeti mai multe fotografii de la evenimentul de prezentare al iPad de laApple pe www.engadget.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO