ZF 24

Strauss-Kahn: Acordul cu Romania decurge normal, intarzierea este cauzata de schimbarea guvernului

08.11.2009, 14:58 14

Acordul Fondului Monetar International (FMI) cu Romania decurgenormal, intarzierea fiind cauzata de schimbarea guvernului, adeclarat pentru postul de televiziune Reuters directorul general alFMI, Dominique Strauss-Kahn, adaugand ca nu este ingrijorat in modspecial de acest program, informeaza Mediafax.

"In cazul Romaniei este un program normal. Binenteles ca este oschimbare de guvern, asa ca exista o oarecare intarziere, dar nu amnicio grija deosebita in privinta acestui program", a declaratseful FMI, prezent sambata la o reuniune a G20.

Alegerile prezidentiale au determinat FMI sa amane evaluareapentru a treia transa a imprumutului destinat Romaniei, dupa ceguvernul a fost demis de Parlament, noteaza Reuters.

O misiune a FMI s-a aflat pana vineri in Romania, pentruevaluarea acordului de finantare, inainte de acordarea celei de-atreia transe, de circa 1,5 miliarde euro, a imprumutului. Transarespectiva urma sa fie accesata in decembrie, dar sunt putine sanseca acest lucru sa se intample, conform Fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO