ZF 24

Studiu: Cea mai mare provocare pentru departamentele IT în următorii trei ani va fi securitatea

Studiu: Cea mai mare provocare pentru departamentele IT...

Autor: Roxana Rosu

05.12.2016, 12:18 237

Cea mai mare provocare pentru departamentele IT ale companiilor în următorii trei ani o reprezintă securitatea, în timp ce 50% dintre profesioniştii din domeniu se aşteaptă la un impact masiv al digitalizării asupra companiilor din care provin, până în 2019, relevă studiul Cisco Connect Digitalization Survey.

Astfel, 66% dintre respondenţi indică securitatea şi managementul riscului ca fiind în top pe agendele departamentelor de IT, urmate de creşterea rapidă a traficului (40% dintre respondenţi), digitalizare şi cloud computing, indicate fiecare de un procent de 34% dintre respondenţi. O treime dintre cei chestionaţi au semnalat nevoia reducerii costurilor ca unul dintre principalii factori care vor afecta deparatmentul IT.  

Conform studiului, 87% dintre respondenţi se declară foarte preocupaţi de securitatea IT a companiei în care lucrează şi 12% relativ preocupaţi. În prezent, companiile, indiferent de dimensiunea lor, sunt constant expuse riscului unui atac cibernetic şi principala provocare pentru ele este de a identifica rapid, de a izola şi de a diminua efectele atacului. Cu toate acestea, doar 14% dintre cei chestionaţi indică securitatea ca fiind un obstacol în calea digitalizării companiei din care provin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO