ZF 24

SUA critica legea votului uninominal din Romania

26.02.2009, 16:29 21

Raportul Departamentului de Stat al SUA pe tema drepturilor omului critica aspecte ale legii votului uninominal din Romania, cu efecte asupra reprezentarii in Parlament, dar si lipsa condamnarilor in cazuri de coruptie la nivel inalt si existenta unor cazuri de discriminare etnica si religioasa, scrie Gandul.

"Legea votului uninominal considera «minoritati nationale» doar grupurile etnice reprezentate in Consiliul Minoritatilor Nationale. De asemenea, legea prevede pentru organizatiile nereprezentate in Parlament criterii mai exigente decat cele aplicate grupurilor minoritare reprezentate in Parlament. Aceste organizatii trebuie sa prezinte Biroului Electoral Central o lista de membri egala cu cel putin 15% din numarul total de persoane apartinand acelui grup etnic. Daca 15% inseamna mai mult de 20.000 de persoane, atunci trebuie oferite cel putin 20.000 de nume din cel puţin 15 judete si municipiul Bucuresti, cu cel putin 300 de nume din fiecare judet. Despre alte aspecte mentionate in raportul Departamentului de Stat al SUA cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO