ZF 24

SUA, "deschise" la ideea de marire a participatiei in cadrul Citigroup

23.02.2009, 18:19 14

Guvernul american a anuntat luni ca este gata sa isi mareasca participatia in cadrul bancii Citigroup, prin aceasta masura institutia continuandu-si procesul de nationalizare, fara insa a fi nationalizata in totalitate, informeaza Financial Times.

Trezoreria americana a declarat ca doreste sa transforme titlurile preferentiale in acituni, astfel incat sa fie redata investitorilor increderea in banca, la cererea institutiei. "Suntem deschisi la a lua in considerare cererea", a declarat purtatorul de cuvant al Trezoreriei.

Purtatorul de cuvant a mentionat ca, in conformitate cu Planul de Stabilitate Financiara, elaborat de administratia Obama, institutiile financiare pot cere ca titlurile preferentiale detinute de guvern sa fie transformate in actiuni tranzactionabile la bursa.

Discutiile privind marirea participatiei guvernului american in cadrul bancii Citigroup vin la o saptamana dupa ce titlurile institutiei au cazut la bursa de la New York ca urmare a temerilor investitorilor privind o posibila nationalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO