ZF 24

Suedezii de la IKEA au trimis afacerea inginerului Filip din Maramureş în top 5 exportatori

Ioan Filip

Ioan Filip

Autor: Ioana David

28.08.2014, 00:07 9023

Producătorul de mobilă Tapa­ro din judeţul Maramureş, care anul trecut a avut un business de aproape 70 milioane de euro şi care este o prezenţă extrem de discretă în piaţa de profil, a ajuns pe locul cinci în topul celor mai mari exportatori cu capital românesc, alături de firme precum Inter­Agro, Aramis In­vest sau Remat­holding.

Taparo, o afacere dezvoltată de inginerul Ioan Filip, care nu acordă interviuri şi despre care există puţine informaţii publice, şi-a majorat afacerile cu 40% în timpul crizei pe baza exporturilor, suedezii de la IKEA fiind principalul client.

Nicăieri în prezentările companiei din Maramureş nu apare numele com­paniei IKEA, doar o „trimitere“ din februarie 2007 menţionează că fabrica a fost vizitată de Ingvar Kamprad, „pa­tronul clientului nostru“, iar o altă tri­mitere indică site-ul IKEA ca fiind locul unde se pot vizualiza produsele rea­lizate de Taparo.

Singurele informaţii despre companie sunt cele din surse publice. Repre­zen­tanţii Taparo nu au răspuns între­bărilor ZF.

Taparo se află pe locul trei în topul celor mai mari producători de mobilă, în spatele Aramis Invest (deţinut de an­treprenori români) şi Italsofa Ro­mânia (deţinut de grupul Natuzzi).

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre afacerea Taparo, informaţii despre fabrica din Borcut, evoluţia afacerilor companiei în ultimii ani

- alţi antreprenori români care au dezvoltat afaceri cu mobilă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO