ZF 24

Summit la Berlin: Liderii europeni discuta reformarea sistemului economic mondial

22.02.2009, 15:34 20

Marile economii ale Uniunii Europene s-au intalnit duminica la Berlin pentru a gasi o pozitie comuna in privinta crizei financiare pe care sa o prezinte la summit-ul G20 (grupul statelor industrializate si al economiilor emergente) din aprilie de la Londra.

Liderii din Franta, Marea Britanie, Spania, Italia, Olanda Germania, Luxemburg si Cehia, care detine presedintia rotativa a UE, vor discuta de asemenea despre reformarea sistemului financiar mondial, prin sporirea rolului Fondului Monetar International pe scena economica si reglementarea activitatii agentiilor de rating.

Un alt punct de discutie pe agenda intalnirii va fi si teama de protectionism pe fondul crizei economice. Praga a criticat aspru Parisul dupa ce presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat un ajutor de 6,5 miliarde de euro pentru industria auto cu scopul de a pastra slujbele din domeniu pe teritoriul Frantei. Cehia ar avea de suferit in urma unei astfel de masuri deoarece pe teritoriul sau se afla importante investitii ale industriei auto franceze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO