​Sunteţi acţionar SIF Moldova? Iată cum puteţi intra în posesia dividendelor

14 mai 2013 Autor: Andrei Chirileasa

SIF Moldova (SIF2) va începe pe 17 iunie plata dividendelor din profitul anului trecut, prin virament bancar, iar plata dividendelor în numerar se va realiza în perioada 3 iulie – 30 decembrie, potrivit unui raport transmis bursei.

Acţionarii persoane fizice care deţin între 30 şi 30.000 de acţiuni îşi vor putea ridica dividendele în numerar de la sucursalele Băncii Transilvania, iar în localităţile unde banca nu are unităţi, de la oficiile Poştei Române care are un parteneriat cu Depozitarul Central pentru distribuţia dividendelor. Dividendele vor fi disponibile începând cu data de 3 iulie.

Pentru persoanele fizice cu peste 30.000 de acţiuni, persoanele juridice şi acţionarii străini plata dividendelor se face prin virament bancar, începând cu data de 17 iunie. Acţionarii trebuie să trimităîn acest sens o solicitare la sediul SIF Moldova în care să precizeze banca şi contul în care săfie plătite dividendele.

Acţionarii cu mai puţin de 30 de acţiuni îşi pot încasa dividendele în numerar de la sediul SIF Moldova din Bacău sau pot solicita plata prin virament bancar.

Acţionarii SIF Moldova au aprobat la începutul lunii aprilie plata unor dividende în valoare totală de 124,6 mil. lei (28,8 mil. euro) din profitul pe anul trecut. Dividendul brut pe acţiune este de 0,24 lei, iar de dividende vor beneficia toţi acţionarii care deţineau acţiuni la data de 22 aprilie 2013 (data de înregistrare).

La finalul lui 2012, SIF Moldova avea 5,809 milioane de acţionari, dar majoritatea sunt acţionari rezultaţi în urma procesului de privatizare în masă, aşa zişii cuponari, care deţin pachete de până la 1.000 de acţiuni.

 
Cuvinte cheie:
dividende
, sif
, sif moldova
, actionari
, profit

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide