ZF 24

Swatch vrea să intre pe piaţa de smartwatch

Swatch vrea să intre pe piaţa de smartwatch

Autor: Florentina Dragu

21.10.2014, 16:12 136

"Lucrăm deja cu multe astfel de companii, pentru care furnizăm componente strategice în producerea de smartwatch-uri. Nu excludem să extindem colaborarea pe viitor, dar nu este o prioritate", a declarat purtătorul de cuvânt al Swatch, Beatrice Howald, fără să dea detalii.

Potrivit analiştilor Citigroup, piaţa mondială de ceasuri inteligente ar putea creşte în 2018 la aproximativ 10 miliarde de dolari, de la o valoare de 1,8 miliarde de dolari estimată în acest an, în contextul în care tot mai multe persoane înlocuiesc ceasurile clasice cu dispozitive tech purtabile.

Gigantul american Intel, cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial, negociază cu mai mulţi producători elveţieni de ceasuri încheierea unui acord pentru dezvoltarea de smartwatch-uri, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei.

Industria ceasurilor din Elveţia este puternic afectată de o serie de proteste politice în Hong Kong, regiune care importă aproximativ o cincime din ceasurile elveţiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO