ZF 24

Takko Fashion: Chiria optima pentru discounterii de fashion este de 7-15 euro/mp

23.02.2010, 18:07 89

Retailerul german de imbracaminte cu profil de discount TakkoFashion spune ca anul trecut a inaugurat doar jumatate dinmagazinele pe care si le-a propus pentru ca nu a reusit sa obtinaun pret satisfacator la negocieri. "Chiria potrivita este undeva la7-15 euro lunar pe metru patrat. Au fost multe locatii la care atrebuit sa renuntam in ultimii ani din cauza chiriilor prea mari,dar asta se intampla pentru ca oferta de spatii era mult mai micadecat cererea. Au fost situatii in care nivelul chiriei crestea dindoua in doua saptamani, chiar daca eram in timpul unor negocieri,cand, in mod normal, acesta ar fi trebuit sa scada", a declaratCosmin Ulmean, Managing Director al companiei. Compania, care are32 de magazine in prezent a anuntat ca va inaugura anul acesta alte5 unitati.

Potrivit companiei de consultanta imobiliara Cushman &Wakefield Romania, astfel de chirii, de 7-15 euro/mp, suntaplicabile in special in parcuri de retail si tine in spacial demixul de chiriasi, nefiind sustenabile in centre comerciale undecheltuielile sunu mult mai mari. "In perioada urmatoare nu potspune ca vor creste sau ca vor scadea chiriile, cert este ca se vamentine tendinta dezvoltatorilor de a aplica scaderi temporare alechiriei pentru a ajuta mai ales retailerii cu probleme de traficconstant si implicit de incasari", este de parere CristinaDumitrache, Associate International Retail Department in cadrulCushman & Wakefield Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO