ZF 24

Tarom continuă să se scufunde : compania renunţă la zboruri din Iaşi spre Munchen, Madrid, Bologna şi Roma

Tarom continuă să se scufunde : compania renunţă la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.03.2017, 14:40 4181

Compania nu a dat detalii despre rutele la care va renunţa. Conform datelor furnizate de reprezentanţii aeroportului Iaşi, compania aeriană va renunţa la zborurile spre Munchen, Roma, Madrid şi Torino. 

Tarom operează în prezent zboruri de pe aeroportul din Iaşi spre Munchen, Madrid, Tel Aviv, Londra Luton, Torino, Bologna şi Roma, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.  Spre Londra Luton şi Roma operează zboruri şi operatorii low-cost Wizz Air şi Blue Air, care şi-au adjudecat primele două locuri în sectorul zborurilor aeriene local. De asemenea, spre Bologna şi Tel Aviv are zboruri şi Wizz Air, conform site-ului aeroportului Iaşi. 

 Reprezentanţii companiei explică faptul că decizia a fost luată ca urmare a retragerii a două aeronave Tarom A310 în luna octombrie, după o decizie a conducerii companiei de la acel moment.

„Demersurile ulterioare de inlocuire a acestora  nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere initial  şi operarea integrală  a rutelor externe de la Iaşi. Compania TAROM respectă reglementările internaţionale cu privire la tratamentul pasagerilor în oricare din condiţiile în cauză”, explică compania într-un comunicat de presă. Reprezentanţii companiei spun şi căTarom "depune toate eforturile  pentru reluarea  operării curselor externe de la Iaşi în cel mai scurt timp în condiţiile de maximă siguranţă, făcând eforturi deosebite pentru reîntregirea şi reînnoirea flotei de aeronave."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO