ZF 24

Tatăl primei victime: 112 m-a trimis la metrou. Aproape 2 ore am stat să-mi ia declaraţia

Tatăl primei victime: 112 m-a trimis la metrou. Aproape...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

14.12.2017, 10:58 246

„În 45 de minute am sunat la 112. Şi 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu ca părinte. E posibil aşa ceva? Aproape două ore am stat ca să-mi ia declaraţia, pentru că în faţa mea era o doamnă cu un copil, îi spunea poliţistului că şi-a uitat geanta. Poliţistul a venit şi ne-a întrebat, i-am spus că a fost împinsă în faţa metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declaraţia doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declaraţii. Are 22 de ani, a făcut handbal. A venit în spatele ei, pur şi simplu a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene (..). Când şi-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în faţă şi l-a stopat. A opus rezistenţă şi a reuşit să se salveze. Atunci a sărit lumea şi a reuşit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la 10 metri în faţa metroului. Era prima victimă şi poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru şi depăşea, deja era piciorul în aer”, a declarat bărbatul la Antena 3.

Tatăl fetei a spus că aceasta este în stare de şoc. Tânăra i-ar fi povestit tatălui că a remarcat-o pe agresoare în momentul când a coborât pe peron. „În momentul în care a coborât, s-a uitat şi a aruncat ochii la femeia asta. O fixa. La ceas, ea s-a oprit şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că avea o figură ciudată”.

„Au sărit câţiva cetăţeni şi au întrebat-o: „ Ce ai doamnă, ce ai cu ea. Şi ea spunea: „Nu că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze. Şi atunci câţiva cetăţeni au întrebat-o: I-ai luat tu banii? Şi ea a spus: Nu vă uitaţi cum arăt eu şi cum arată ea? Ea arăta spre buzunarul ei şi spunea: Mi-a luat banii, mi-a luat banii şi repeta. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat şi ea de frică şi atunci a realizat ce s-a întâmplat, a izbucnit în plâns, a mers la cabinetul stomatologic, nu a ajutat-o nimeni. Agresoarea a rămas pe peron. Ne-am uitat pe filmări şi agresoarea se plimba foarte liniştită pe peron către ieşire cu telefonul la ureche. Am înţeles de la poliţie că i-ar fi găsit în palmă, dacă nu mă înşel: „Am făcut-o, dar am confundat-o”. I-au găsit scris în palmă. Aşa au găsit scris în momentul în care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a mai spus bărbatul.

Incidentul ar fi avut loc cu puţin înainte de ora 16.00.

În spaţiul public au apărut imagini cu primul atac al agresoarei de la metrou, tânăra reuşind să se salveze şi să o împingă pe femeia care încerca să o arunce pe şinele de metrou. Prima victimă a făcut plângere la Poliţie, însă a doua victimă a murit în staţia Dristor, după ce a fost aruncată pe şine. Femeia a fost arestată preventiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO