ZF 24

Te iubesc, dar nu ne putem casatori pentru ca e criza

Te iubesc, da nu ne putem casatori ca e criza
13.04.2009, 16:12 28

Connie Banks planuia sa aiba o “nunta de vis”, ce urma sa aiba loc Tuscany of Garden Oaks, o sala de evenimente din Houston, al carui tavan pictat seamana cu cel al Capelei Sixtine. Proprietarul localului a cerut sa se reorganizeze sub protectia falimentului, scrie Bloomberg.

Banks, a carei familie platise 22.000 dolari (16.700 euro) pentru spatiu si servicii de catering, a ramas brusc fara un loc unde sa ii gazduiasca pe cei 250 de invitati la nunta.

“Inca ma simt vinovata pentru ca parintii mei au pierdut toti acesti bani,” a spus Banks, o profesoara in varsta de 24 de ani, care a gasit o noua locatie, insa a fost nevoita sa schimbe ziua de sambata cu una de vineri in aceeasi luna iunie. “Ma simt de asemenea vinovata pentru ca invitatii vor trebui sa isi ia liber mai mult timp de la lucru pentru a participa la o nunta ce are lo vinerea”.

Industria de nunti din Statele Unite, a carei valoare se ridica la 60 mld. dolari (45,6 mld. euro) pe an, se contracta odata cu celelalte sectoare ale economiei, a spus Millie Martini Bratten, redactor-sef la revista de mirese Conde Nast din New York.

Cuplurile incep sa renunte la abuzurile de sampanie si la fantanile de ciocolata, iar numarul in crestere al falimentelor din randul companiilor de catering si din cel al florariilor, cere o schimbare de planuri.

“Oamenii nu isi coordoneaza momentul in care se indragostesc de cel al ciclurilor economice,” a spus Martini Bratten. “Cand insa criza loveste, oamenii sunt mai reticenti in a cheltui mult”.

Costul mediu al unei nunti in SUA a coborat cu 24% anul trecut fata de 2007, pana la 21.814 dolari (16.598 euro), pentru ca in ultimul trimestru sa coboare la 19.196 dolari (14.606 euro), potrivit companiei de cercetare, Wedding Report din Tucson, Arizona.

Numarul de casatorii va scadea probabil anul acesta din cauza celei mai grave crize economice de dupa 1945, potrivit specialistilor. In 2002 s-au inregistrat cu 100.000 de nunti mai putin fata de 2001, pentru ca SUA a fost timp de opt luni in recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO