ZF 24

Telekom România răspunde atacurilor RCS&RDS şi UPC cu net fix cu viteze până la 1 Gbps în 13 oraşe

Telekom România răspunde atacurilor RCS&RDS şi UPC cu...

Autor: Ioana Nita

27.11.2014, 18:32 4135

Telekom România, cel mai mare grup local de telecomunicaţii fixe şi mobile, le oferă în prezent clienţilor din 13 oraşe, în care şi-a extins infrastructura de fibră optică, servicii de internet fix cu viteze de descărcare a datelor de până la 1 Gbps - oferind astfel o replică rivalilor RCS&RDS şi UPC, care au condus în ultimii ani „cursa vitezelor” pentru aceste servicii.

„Telekom Romania asigură, la acest moment, acoperire FTTH în 13 oraşe: Arad, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Suceava şi Timişoara”, conform datelor comunicate în premieră de operator. În primele nouă luni din acest an compania de comunicaţii fixe din grup, fostul Romtelecom, a investit 85,4 mil. euro, conform datelor comunicate de grupul elen OTE, acţionarul majoritar. În acest an, planul companiei este să conecteze la reţeaua de fibră optică un număr de 500.000 de gospodării, conform unor date prezentate anterior de Michael Tsamaz, şeful grupului OTE.

RCS&RDS, liderul pieţei locale de servicii de internet fix, a lansat în noiembrie 2013 abonamente la internet care oferă acces la viteze de 500 Mbps şi 1 Gbps. UPC, al treilea jucător de pe piaţa de profil, care a oferit în perioada 2011- noiembrie 2013 cele mai mari viteze la net fix de pe piaţa locală (de 120 şi apoi 200 Mbps), a lansat în august în mai multe oraşe servicii de net cu o viteză de 500 Mbps.

Subsidiara companiei americane a demonstrat anterior că reţeaua proprie susţine viteze de până la 1 Gbps însă a anunţat că va lansa comercial aceste servicii atunci când nivelul de dotare cu echipamente compatibile şi oferta de conţinut din România vor fi ajuns la un stadiu care să „justifice” un asemenea pas.

Anunţul Telekom vine în contextul în care grupul a lansat oferta de iarnă care cuprinde servicii integrate fix-mobile – servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă. Pachetul de servicii integrate costă 133 de lei/lună şi conţine planurile tarifare Televiziune L, Internet L, Voce fixă M, Telekom TV Web & Mobile şi serviciul de voce mobilă Nelimitat Voce L. În oferta este inclus şi un telefon mobil Samsung Galaxy Trend LITE, iar pentru 25 lei/lună, clienţii pot alege şi o tabletă Samsung Galaxy Tab 3 LITE T110, cu ecran de 7 inci şi conectivitate WiFi, disponibilă în 24 de rate lunare. Oferta este valabilă pentru clienţii noi ai Telekom.

În abonamentul Televiziune L sunt disponibile pâna la 126 de canale TV, dintre care 62 de canale care pot fi urmărite prin  intermediul platformei Telekom TV Web & Mobile. Serviciile de telefonie, Voce fixă M şi Nelimitat Voce L, cuprinde minute nelimitate în reţelele fixe naţionale şi în Telekom România Mobile şi 200 de minute în reţelele fixe şi mobile din străinătate, respectiv minute naţionale, internaţionale către fix sau SMS-uri naţionale nelimitate, trafic de date nelimitat şi 100 de minute internaţionale către mobil şi în roaming. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO