ZF 24

The Guardian, un nou articol controversat despre România: Localnicii din Maramureş se omoară între ei pentru o palmă de pământ

The Guardian, un nou articol controversat despre...

Autor: Gândul

20.11.2015, 13:15 1845

Localnicii din Maramureş "se omoară între ei pentru o palmă de pământ", folosind violenţa fizică drept singura modalitate de apărare a drepturilor lor, scrie publicaţia britanică The Guardian într-un articol care avertizează asupra numărului ridicat de cazuri de crimă din nordul României.

Publicaţia britanică The Guardian prezintă într-un articol intitulat "Vecinii ucigaşii" ("The murderers next door"), postat pe site-ul său, joi, o scurtă istorie a tradiţiei împământenirii din zona Maramureşului, ai cărei localnici se "omoară între ei pentru o palmă de pământ".

Autorul articolului, Adam Nicolson, scrie că "o palmă de pământ nu înseamnă prea mult, dar totuşi e ceva, ceva care crezi că, într-adevăr, contează mai mult într-un moment de pasiune sau de frică decât înainte sau după o astfel de clipă".

Citiţi aici articolul integral

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO