ZF 24

Thomson Reuters: 86 de fuziuni si achizitii incheiate anul trecut in Romania, in valoare de 2,1 mld. $

01.02.2009, 17:44 49

Anul trecut au fost incheiate un numar de 86 de constracte de fuziuni si achizitii pe piata locala, cu o valoare totala de 2,1 miliarde de dolari (1,45 miliarde de euro), potrivit unui studiu  Thomson Reuters, care a luat in calcul doar tranzactiile cu proiecte functionale, precum si afacerile imobiliare cu o valoare mai mare de 100 de milioane de dolari, excluzand totodata tranzactiile cu terenuri.
Piata locala de fuziuni si achizitii a fost cuantificata de mai multi jucatori din domeniu, banca de investitii Raiffeisen Investment contabilizand tranzactii de 5,3 miliarde de euro in 2008, in scadere cu 20% fata de anul anterior.
Analiza Thomson Reuters cuprinde si un numar de 123 de tranzactii anuntate, cu o valoare cumulata de 2,3 miliarde de dolari (1,57 miliarde de euro), care au fost anuntate dar nu au fost incheiate pana la sfarsitul anului trecut.
Pe de alta parte, Thomson Reuters a realizat si un clasament al caselor de avocatura implicate in piata de fuziuni si achizitii, Tuca Zbarcea & Asociatii ocupand prima pozitie in functie de numarul de tranzactii incheiate – sase -, dar si ca valoare – 665 milioane de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO