ZF 24

Tehnologia contactless NFC - Ti-ai uitat portofelul? Plateste cu telefonul mobil

Ti-ai uitat portofelul? Plateste cu telefonul mobil

Foto: RFID Journal

Autor: Adrian Voicu

17.03.2009, 11:20 95

Cu aproximativ patru miliarde unitati la nivel global la finelelui 2008, telefoanele mobile depasesc cu un raport de 2:1 cardurilebancare puse in circulatie.

Ca urmare a unei astfel de raspandiri a telefoanelor mobile, numai era mult pana cand o companie sa se gandeasca sa foloseascatelefoanele mobile ca metoda de plata.

Near Field Communication (NFC) este o noua generatie detelefoane mobile care folosesc o tehnologie de tip wireless pentrua schimba date cu alte componente periferice prin frecventaradio.

Deja o serie de companii folosesc accepta plati facute printehnologia NFC. Deja divizia britanica a Orange a intrat inparteneriat cu o serie de retaileri pentru a folosi acestserviciu.

Si banca britanica Barclays foloseste o asemenea tehnologie prinBarclaycard, un card care foloseste o asemenea tehnologie pentruplata, aproape 8.000 de retaileri din Marea Britanie acceptandaceasta metoda de plata.

Producatorul de telefoane Sagem a inceput deja sa implementeze oastfel de tehnologie la telefoanele mobile (Sagem my700X), acesteafiind dotate cu "o a doua antena" care se ocupa de tranzactiile detip NFC, pentru plata netrebuind decat sa misti telefonul inapropierea unui scanner, fara a mai fi nevoie de introducerea unuicod PIN. Sursa: Gizmag

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO