ZF 24

Tichetele de vacanta, in discutie la Guvern: Angajatorii vor beneficia de o lista cu hoteluri dar si cu agentii de turism

04.03.2009, 12:48 20

Normele de aplicare ale tichetelor de vacanta, introduse incepand cu acest an printr-o ordonanta de urgenta aprobata la jumatatea lunii februarie, care vizeaza cresterea consumului in turismul intern, sunt in discutie pentru definire si aprobare la Guvern.

Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), care a participat la discutii legate de normele de aplicare ale tichetelor de vacanta, a spus ca angajatorilor ce vor oferi aceste tichete de vacanta li se va pune la dispozitie o lista cu hotelurile si agentiile de turism locale de catre emitentii de tichete (criteriile dupa care vor fi alesi acesti emitenti se vor cunoaste dupa publicarea normelor de aplicare pentru tichetele de vacanta). Aceasta procedura este similara cu cea a tichetelor de masa, emitentii acestor tichete punand la dispozitia companiilor unitatile afiliate, ce pot fi consultate de catre angajati ulterior.

"Emitentii vor incheia contracte cu agentiile de turism dar si direct cu hotelierii. Toate unitatile licentiate de Ministerul Turismului vor putea fi afiliate pentru tichetele de vacanta", a declarat Anastasiu.

El a mai precizat ca cel mai mult vor avea de castigat hotelurile si angajatii ce vor primi aceste tichete dar si agentiile de turism care ofera turism intern.

Tichetele de vacanta vor fi acordate doar de angajatorii care in anul fiscal anterior au obtinut profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO