ZF 24

Time Warner, profit in scadere cu 14%. Compania planuieste sa vanda AOL

29.04.2009, 17:52 26

Time Warner a anuntat ca planuieste sa scape de divizia AOL, pe fondul anuntului unui profit operational de 555 milioane dolari in primul trimestru, comparativ cu un profit de 548 milioane anuntat in acelasi trimestru din anul 2008.

Consiliul de conducere al companiei nu a luat inca o hotarare finala privind vanzarea AOL, planul putand sa se schime in functie de conditiile pietei. De asemenea, conform unui comunicat trimis bursei de la New York, Time Warner se afla in discutii de rascumparare a 5% din AOEL.

Despartirea de AOL, dupa preluarea din 2001 care a produs pierderi record, va permite lui Jeffrey Bewkes, CEO-ul companiei, sa se concentreze asupra unor active de continut ale Time Warner, precum studioul de film Warner Bros si canalele de televiziune prin cablu.

Anul trecut, Time Warner a fost nevoita sa concedieze 1.500 de angajati pentru a contracara pierderile inregistrate pe piata de publicitate de catre AOL si Time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO