ZF 24

Ţiriac îi plăteşte lui Ioan Rus 2 milioane de euro pe 15% dintr-un dealer auto

Ioan Rus

Ioan Rus

Autor: Bogdan Alecu

31.07.2014, 00:07 4388

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a majorat participaţia în cadrul dealerului auto din Cluj RMB Inter Auto, deţinut împreună cu actualul ministru al transporturilor Ioan Rus, de la 55% la 70%, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

„Autosincron SRL, prin reprezentantul său Ioan Rus şi Vitexa Holdings (Ion Ţiriac), reprezentând 100% din capitalul social, au decis cesionarea de către Autosincron a 258 de părţi sociale, reprezentând 15% din capi­talul social. Preţul total al cesiunii este de 2 mil. euro, care urmează a fi ajustat în vi­itor potrivit acordului ce va inter­veni între părţi. Auto­sincron, prin ad­ministrator, declară că anterior semnării prezentei a primit suma de 2 mil. euro, contra­valoarea cesiunii părţilor sociale“, se arată în Mo­ni­torul Oficial.

În urma transferului, Auto­sincron rămâne cu 30% din capitalul social şi Vitexa Holdings cu 70%.  „Având în vedere faptul că pa­che­tul majoritar aparţine aceleiaşi companii, nu dorim să rea­lizăm declaraţii suplimentare pe marginea acestui subiect“, au declarat reprezentanţii Ţiriac Holdings. Ioan Rus nu a oferit niciun comentariu cu privire la această tranzacţie.

Între 2005 şi 2013 RMB Inter Auto a investit 7 mil. euro într-un centru pentru Ford şi Hyundai, 5 mil. euro într-unul pentru Mercedes-Benz şi a modernizat un show­room Ford cu 0,7 mil. euro, investiţiile realizate apropiin­du-se de 13 mil. euro, la cât ar fi evaluat dealerul în urma tranzacţiei.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- estimări privind valoarea pachetului preluat 

- alte tranzacţii derulate în ultimii ani pe piaţa auto ; detalii despre companiile implicate 

- investiţiile firmei RMB Inter Auto

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO