ZF 24

Toate pânzele sus pentru o divizare: Imperiul Samsung ar putea să treacă anul viitor printr-o restructurare masivă

Toate pânzele sus pentru o divizare: Imperiul Samsung ar...

Autor: Ştefan Stan

29.11.2016, 13:02 908

Samsung Electronics nu a făcut încă o declaraţie oficială, însă cea mai valoroasă companie sud-coreeană cel mai probabil se va diviza anul viitor, scrie Bloomberg.

Samsung a anunţat marţi că ia în calcul un plan de a se transforma într-o companie de holding şi că ar putea avea mai multe de spus legat de acest subiect spre finalul anului. Ideea a fost prezentată ca o modalitate de a creşte valoarea pentru acţionari şi ca un răspuns la cererea fondului american de investiţii Elliott Management pentru un management mai responsabil.

Probabil cel mai important motiv pentru o divizare este că familia fondatoare a Samsung ar putea avea beneficii majore din această mişcare.

Familia doreşte să păstreze controlul imperiului electronicelor, fondat în 1938, şi ar putea gândi un pachet de acţiuni bazat pe fuziunea dintre mai multe business-uri în interiorul holdingului. Aceasta ar urma să includă Samsung, care este la vârful conglomeratului. Jay Y.

”Convertirea Samsung Electronics într-o companie de holding este un factor indispensabil pentru puterea transferată către a treia generaţie a familiei fondatoare a imperiului”, a spus Patrick Ju Gun, preşedintele corporaţiei. ”Familia fondatoare ar urma să poată să securizeze un control managerial asupra grupului, care este de fapt scopul final al acestui întreg proces”.  

Samsung a anunţat că va analiza posibilitatea creării unui astfel de holding pentru cel puţin şase luni, în timp ce ar putea să ofere investitorilor mai multe promisiuni. Directorul Financiar al Samsung, Lee Sang-hoon, a spus într-o conferinţă că propunerea se referă la Samsung Electronics şi nu la Samsung C&T, ceea ce a tras în jos acţiunile Samsung C&T companiei cu 8,6% marţi.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO